POISTOT (HO 19.11.2015)

1999 elokuu
valokuvagalleria
hakemisto
kaikki aiemmat
nettisanomat.com 1999/02
vanhin
edellinen
etusivu
seuraava
uusin
torstaina elokuun12. päivänä 1999
teemme kotisivut edullisesti! - hanki ilmoitustilaa edullisesti! nettisanomat@hotmail.com
Opettajat määräävät koulujen lomat lue lisää
tietoa - viihdettä- kuvia - linkkejä
nettisanomat.com
viikkolehti
joka torstai
Hakemisto
sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999
Laitonta kurinpalautusta! lue lisää


Kuvagalleria

Jaska Jokunen

Puhkupillit


Vanhat kuvat


Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.



Uusia kuvia Puhkupilleistä!
lue lisää armahduksesta

Köyhät opiskelijat, painukaa helvettiin!
Ette maksa tarpeeksi pankinomistajien tukea!


Suuri Sanan Selittäjä Zyskowicz

sai sittenkin sanansa solmuun, suuret selitykset suistivat suohon.

Siis: Saara, Santtu sopeutukoon suden suuhun.

Sittenkin: Suuri Selittäjä sulautukoon Saharaan sakaalien seuraksi!

"Kokoomuksen lähtökohtana on ollut tiukka budjettilinja."
Ben Zyskowicz, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja lue lisää leikkauksista


Tietoa eri aloilta:

Tyylipohja
(kun HTML ei enää riitä)

"Yksilöön näin voimakkaasti kohdistuville leikkauksille saa totisesti etsiä vertailukohtia sosiaaliturvamme historiasta."

"Jos leikkaus toteutetaan, menettää opiskelijaperhe pahimmillaan yli 7000 markaa vuodessa, keskimäärinkin pitkälti yli 4000 markkaa.
Vertti Kiukas,
Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen lue lisää hallitusohjelmapetoksesta


kuva: pertti manninen

(kuvan henkilöt ovat sattumalta mukana kuvassa)

Selkänahka vaarassa!

"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista." Helsingin Sanomien pääkirjoitus, (lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen). lue lisää leikkauksista


kuva: pertti manninen

(kuvan henkilöt ovat sattumalta mukana kuvassa)

Lisää Leikkauksia tulossa?

Köyhät opiskelijat, painukaa helvettiin!
Ette maksa tarpeeksi pankinomistajien tukea!
KIRJOITA MIELIPITEESI TOIMITUKSELLE:


Ylläolevalle lomakkeelle kirjoitetun teksti välittyy anonyymina, koska sähköpostinlähettäjäksi kirjautuu Nettisanomat!

yhteydenotto sähköpostitse: nettisanomat@hotmail.com

Tapaamiset:

Torstaisin töiden jälkeen Hemigwayssä...

alkuun

alkuun alkuun

 


Opettajat määräävät koulujen lomat

Keskisuomalainen hissuttelee pääkirjoituksessaan koulujen alkaessa jo elokuun alkupuolella 11.8.1999, että koulujen aikataulut tulisi tehdä kotien ehdoilla. Lehti ei uskalla kertoa suoraan kenen ehdoilla aikataulut nykyisin tehdään.

Opettajat ovat jo vuosia sitten kaapanneet tosiallisesti kaiken kouluun liittyvän päätösvallan. He ovat sen kaapanneet, koska valtiovalta ja kunnat ovat sen heille antaneet vähän kerrallaan. Kaikenmaailman välilomat ovat tietenkin miellyttäviä raskaan työn katkaisijoita, mutta ollenkaan ei ajatella, mitä hankaluuksia ne useimpien oppilaiden kodeissa aiheuttavat.

Toinen opettajien työaikaan liittyvä asia on syytä tässä yhteydessä mainita: Ainakin aikaisemmin oli kuntia, joissa koululaisten ruokailuaika oli kutistettu 15 minuutiksi, jotta opettajat pääsisivät aikaisemmin kotiin. Opi siinä sitten pöytä- ja ruokailutapoja varsinkin kun opettajat istuivat omissa pöydissään vastoin koululain määräyksiä!

Yleistäminen on vihonviimeistä ja näin ei tietenkään ole kaikkialla. Siellä missä vielä on, olisi ryhdistäydyttävä ja mietittävä uudestaan keitä varten koulut ovat olemassa. Ääretön itsekkyys joutaisi silti romukoppaan, vaikka päättäjätkin ovat kyllä välillä järjettömästi koulua, oppilaita ja opettajia, kurittaneet.
(Nettisanomat 12.08.99 pm)

Muut lehdet:
"Koulujen työaikajärjestelyt voivat olla joustavia, mutta niiden tulee joustaa nimenomaan ja ainoastaan kotien ehdoilla."
(Keskisuomalainen 11.08.99)

 
alkuun   alkuun
 


Laitonta kurinpalautusta!

Monet kunnat rustaavat järjestyssääntöihinsä juopottelun ja prostituution kieltäviä pykäliään.

Kuitenkin pitäisi pitää mielessä se, ettei millään järjestyssäännöillä voi mennä eduskunnan säätämän lain ohitse.

Näin ollen esimerkiksi suuvaahdossa touhuavat Helsingin kaupunginjohtaja Eva-Riitta Siitonen ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Pekka Sauri ovat arveluttavalla tiellä.

Heidän tulisi pikemminkin ilmaista huolensa asiantilasta ja pyytää eduskuntaa ja maan hallitusta säätämään asiaa koskevia lakeja.

Muuten ollaan menossa arveluttavaan mielivaltaan ja helposti järjestyssääntöihin vetoamalla ryhdytään kaikenlaisiin laittomiin kurinpalautuksiin.

Vanha klassinen esimerkki on Helsingistä. Mielipidelehden jakelua kadulla estettiin jopa poliisien avulla järjestyssääntöön nojaten. Oikeusvaltiossa kuitenkin perustuslain suoma mielipiteen ja sananvapaus oli vahvempi kuin kaupunginjärjestyssääntö. Tosin tähänkin tarvittiin aikoinaan oikeuskanslerin selvitys ja lausunto.

Veijarit kokeilevat aina kaikkia laittomuuksia!

(Nettisanomat 12.08.99 pm)

 
alkuun   alkuun
 


Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.

Entinen ministeri ja kokoomuksen puoluejohtaja ja nykyinen europarlamentaarikko Ilkka Suominen menetteli erittäin taitamattomasti antaessaan lupauksen, ettei Wärtsilä-Meriteollisuus joudu konkurssiin.

Tähän lausuntoon uskoen monet alihankkijat joutuivat ahdinkoon, kun lupaus ei pitänytkään ja heille aiheutui tähän mennessä lähes 100 miljoonan menetykset, jotka oikeus on tuominnut valtion maksettaviksi.

Kallispalkkaisten huippujuristien tilaustyönä tekemä selvitys kuitenkin väittää, ettei ole mitään syytä nostaa syytettä taitamatonta ministeriä vastaan.

Selvityksessä on ihmeellisiä lauseita siitä, kuinka ei voida osoittaa, että ministeri Suominen olisi hyötynyt jotakin lupauksestaan!

Lisäksi siinä todetaan, että oikeudenkäynti tulisi kalliiksi ja venyisi pitkälle ensi vuosi tuhannelle ja kuitenkaan ministeriltä ei saataisi juuri mitään takaisin, koska vahingonkorvaus soviteltaisiin hyvin pieneksi, niinkuin Sundqvistin kohdalla tunnetusti tapahtui.

Tällaisten heppoisten väitteiden nojalla kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja-ressukka joutui tekemään yksinään likaisen työn: päätöksen, ettei mihinkään oikeustoimiin ryhdytä.

Koko hallitus ei uskaltanut päätöstä tehdä, vaikka on tietenkin siitä vastuussa ja varmasti tietoinen sen sisällöstä. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö olivatkin varmaan lomalla, kun päätös tehtiin!

Täysin selvittämättä on jäänyt asiaan liittyvä hauska yhteensattuma:
Ministerin päätös pitkitti juuri sopivasti konkurssiinmenoa niin, että silloinen Suomen Yhdyspankki (SYP) onnistui turvaamaan itselleen ja konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa.
Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä oli tapahtumahetkellä Bror Wahlroos ja Suomen Yhdyspankin eräänä johtajana hänen poikansa Björn Wahlroos.

Kokoomuksen taloudellinen tilannekin oli niihin aikoihin konkurssikypsä.

Mukana olijat porskuttavat nyt kuka missäkin, eikä kukaan vaadi Tuomiojan eroamista hallituksesta.

Voi aikoja, voi tapoja!

(Nettisanomat 12.08.99 pm)

 
alkuun   alkuun


"Kokoomuksen lähtökohtana on ollut tiukka budjettilinja."

...Kirjoittajat ovat kommenteissaan kuitenkin unohtaneet uudistuksen hyvät puolet. Ylivoimaisesti suurimmalla osalla eli opintotuen asumislisää nauttivilla 95 000 opiskelijalla tuki nousee keskimäärin 39 markalla kuukaudessa...

Lähtökohtana ei suinkaan ole ollut säästöjen kohdistaminen tiettyihin väestöryhmiin. Toisaalta valtiontalouden säästöt merkitsevät yleensä aina joidenkin kohdalla saavutettuihin etuuksiin puuttumista.

Valtiontalouden tervehdyttäminen ja valtion velkaantumisen vähentäminen ovat pitkäjänteistä politiikkaa, josta hyötyvät eniten juuri tulevaisuuden veronmaksajat.
alkuun

Ben Zyskowicz Helsingin
Sanomissa
maanantaina 09.08.99
"Uusi asumistuki lisää voittajia"

 

 

takaisin


"Yksilöön näin voimakkaasti kohdistuville leikkauksille saa totisesti etsiä vertailukohtia sosiaaliturvamme historiasta."

... Loppukeväästä alkoi kuulua huhuja, että esitys toteuttaisiin eräänlaisena kauhuvaihtoehtona: yhteisöasujilta sekä opiskelevilta avo- ja aviopareilta vietäisiin kesäajan tuet sekä alennettaisiin heidän korvausprosenttiaan, mutta yhdenkään opiskelijan edut eivät paranisi. Monesta hallitusneuvotteluja käyneestä suusta kuitenkin vakuutettiin, ettei tällaista voi tehdä.

Budjettiriihessä hieman lievennettiin valtiovarainministeriön kaavailuja, millä säästetään 130 miljoonaa. Yksittäisten opiskelijan ja opiskelijaperheiden kohdalla leikkaus koettelee toimeentuloa todella rankasti, eikä ainakaan ole omiaan "vahvistamaan turvallisuutta ja hyvinvointia".

Jos leikkaus toteutetaan, menettää opiskelijaperhe pahimmillaan yli 7000 markaa vuodessa, keskimäärinkin pitkälti yli 4000 markkaa.
alkuun

Vertti Kiukas
Ilta-Sanomissa
maanantaina
09.08.99
"Hallitus petti ohjelmansa"

 

 

 

 

 

takaisin


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

takaisin

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa! takaisin

nettisanomat.com 12.08.99. pm

alkuun

yhteydenotto: nettisanomat@hotmail.com
Sivun valmisti Pertti Manninen13.08.99
copyright nettisanomat nro 2/99
 

sivun alkuun!

sivun levennys ja fontit torstaina 2008-02-28

otsikko ja navigointi 15.12.2000

alhosundqvist2 hsleikkaus kansinetti1208 kiukas kokoomusleikkaus
koulujenlomat koyhatopiskelijat kurinpalautus netti1208 zyskowicz
        11.03.02

 


POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 1999: Linkit tarkistettu ja korjattu lauantaina13.02.2016.